Luft-til-vann varmepumper
Luft-til-vann varmepumpe er suverent for nye og gamle bygg – med gulvvarme eller radiatorer. Ved hjelp av luft-til-vann varmepumper kan du redusere energiforbruket til varmtvann og oppvarming drastisk i ditt hjem.
Luft-til-vann varmepumper
Fordeler
- Dekker store deler av boligens behov for varmt tappevann.
- Kan brukes til kjøling om sommeren, men ofte forutsetter dette viftekonvektorer.
- Varmekilden – uteluft – er tilgjengelig overalt.
- Investeringskostnadene er lavere enn for eksempel væske-til-vann-varmepumper, fordi du slipper å bore eller grave.
- Forsyner anlegg for vannbåren varme, som gir en meget god varmefordeling, jevn temperatur og et godt innemiljø.
- Dersom du allerede har et vannbårent distribusjonssystem i boligen din, kreves bare relativt små inngrep for å installere en luft-til-vann-varmepumpe.
- Ingen lokale utslipp som anlegg kjørt på fossile brensler (olje, gass eller kull) eller bioenergi gir.
- Høy effektfaktor (ytelse), særlig i kystnære områder med høy gjennomsnittstemperatur.
Ta kontakt med vår spesialist på luft-til-vann hvis du har spørsmål
André Martinsen
Are Troli
Slik fungerer en luft-til-vann varmepumpe
Illustrasjon: Norsk Varmepumpeforening, www.varmepumpeinfo.no
Hva består den av?
En luft-til-vann-varmepumpe består av én utedel og én innedel tilknyttet varmtvannsbereder og noen ganger også en akkumuleringstank. Varmepumpen avgir varme via tappevann, vannbåren gulvvarme, radiatorer, eller viftekonvektorer.
Innedelen
Innedelen har ofte samme størrelse som et høyt kjøleskap, og med design som passer godt inn på bad, teknisk rom eller sammen med varmtvannsbereder.
Utedelen
Du bør sørge for at utedelen plasseres riktig for å få problemfri drift og et godt energispareresultat på lang sikt. Den bør heller plasseres på et bakkestativ eller festes til grunnmuren.
Kunders uttalelser
Under kan du lese uttalelser fra noen av våre mange fornøyde kunder som har luft-til-vann varmepumpe.
Bjørn Karlsen ved Hurdalssjøen uttalte:
“Jeg er svært fornøyd med anlegget og jobben som er utført. Jeg har betydelig redusjon i fyringskostnadene, dette ser riktig bra ut!”
Finn Kåre Eriksen er kjølemaskinist og har mye erfaring med slike anlegg:
“Dere kan godt bruke meg som referanse, anlegget har gått knirkefritt, det er meget kraftig og veldig stille, jeg er meget godt fornøyd med både anlegget og dere.”
I Fjerdingby utaler Anders Johansen:
“Jeg er svært godt fornøyd og dere kan godt få bruke meg som referanse på dette anlegget. Vi har fått veldig mye mindre forbruk av elektrisitet etter at vi koblet inn anlegget.”
Referanser
Her er noen av våre luft-til-vann varmepumpe anlegg vi har installert hos fornøyde kunder.
– Synd vi ikke gjorde det før!
Berit og Kjell Bragstad angrer bare på én ting når det gjelder luft-til-vann-varmepumpen som tok over for oljefyren: De skulle gjort det før.
– Enestående service!
– Produkter kan reklamere, men til syvende og sist er det servicen det står og faller på: At du kan vite at du får hjelp, sier Axel Valen-Sendstad.
En robust løsning var alfa og omega
Og god økonomi var en selvfølge da Hans Petter Bjørningstad skulle erstatte en gammel oljefyr som forsynte bolig- og næringslokaler. Nekas installerte to luft-til-vann-varmepumper som sørger for begge deler.
Få støtte fra Enova til å installere luft-til-vann varmepumpe
Skal du installere bergvarmepumpe, må du ikke gå glipp av Enovatilskuddet. Det er en statlig støtteordning med formål om å oppfordre til mer miljøvennlige og energieffektive løsninger i norske hjem.
Luft-vann støttes med kr. 5 000,- + inntil kr. 5 000,- for akkumulatortank dersom dette er installert samtidig med anlegget (vi installerer nesten alltid akkumulatortank). Gjelder frem til 1. juli 2021 (tiltak må være utført og registret i Enovas søknadsportal senest 30. juni 2021.
Vannbåren varme støttes med inntil kr. 10 000,-. Dette gjelder gulvvarme, radiator eller viftekonvektor.